Nieuws


21 december 2017

Overpeinzing

Kerst, het feest van het licht en van het verschijnen van nieuw leven op aarde. Dat doet denken aan de Duits-Amerikaanse filosofe/politiek denker Hannah Arendt (1906-1975).

Lees verder
20 december 2017

Blog: Werkdruk (3) Draagkracht

Leraren die snoeien in taken en hun focus richten op het leerproces van de leerlingen houden minimaal acht uur in de maand over. 

Lees verder
4 december 2017

Bestuurders opgelet!

Edith Hooge, hoogleraar Onderwijsbestuur bij TIAS Tilburg University, had op 29 november in de Balie in Amsterdam een boodschap voor onderwijsbestuurders.

Lees verder
28 november 2017

Gepersonaliseerd HRM-beleid bij SGOMB

Ruim anderhalf jaar werkt Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (SGOMB) met de digitale leeromgeving van Bardo. Onder SGOMB vallen vier scholen voor voortgezet onderwijs, die daarbinnen vrijwel alle opleidingsmogelijkheden aanbieden.

Lees verder
22 november 2017

Blog: Werkdruk (2) Snoeien in taken

Snoeien doet groeien moet minister van Onderwijs Arie Slob hebben gedacht. Met zijn handreiking ‘Meer ruimte in de administratieve verantwoording’ heeft hij een eerste stap gezet om de werkdruk voor leraren te verminderen.

Lees verder
9 november 2017

Blog: Werkdruk (1)

Op 5 oktober staakten de leraren in het primair onderwijs voor meer geld, minder werkdruk en meer maatschappelijke waardering. Als we het nieuws mogen geloven, zijn de leraren nog steeds niet tevreden en staat ons land meer acties te wachten.

Lees meer
7 november 2017

Reflectie en feedback voor leraren

‘Wij leraren moeten weer eens aan de slag, want onze directeur heeft van het bestuur een opdracht gekregen.’

Regelmatig horen we deze opmerking bij aanvang van onze training ‘Reflectie en Feedback’. Leraren zijn niet altijd gemotiveerd om mee te doen, terwijl ze reflectie en feedback een belangrijk onderdeel vinden van hun werk.

Lees meer
7 november 2017

MD-traject teamleiders

In januari 2018 starten we weer met een MD-traject voor teamleiders. Meer dan ooit is er in scholen onderwijskundig leiderschap nodig om leraren ondersteunen in hun professionele ontwikkeling .

Meer lezen
9 februari 2017

Hoe maak jij contact met je leerlingen?

Contact maken met leerlingen is een belangrijke vaardigheid voor leraren. In de Bardo Competentiekit® voor leraren wordt hier uitgebreid bij stilgestaan.

Lees verder
17 september 2014

Mijnbardo bij OPOD

‘Ik wist het meteen: wil ik dat de leraren gaan werken met MijnBardo, dan moet ik als leidinggevende aan de bak,’ zegt Karin Steghuis, directeur van OBS de Dorpsschool in Bathmen, één van de 17 basisscholen van Openbaar Primair Onderwijs Deventer (OPOD). Al vanaf 2008 werkt OPOD met MijnBardo en Karin is een enthousiast gebruikster. Al haar leraren werken met MijnBardo.Hoe heeft zij dat voor elkaar gekregen?

‘Faciliteren, mee bewegen én realistisch zijn’, is haar devies.

Lees verder.